Grupe de alergeni

Conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUIDIN 20 Martie 2000 alergenii din alimente se pot incadra in urmatoarele grupe:

  1. Cereale care contin gluten (grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau maresau hibrizi ai acestora) si produse derivate;
  2. Crustacee si produse derivate;
  3. Oua si produse derivate;
  4. Peste si produse derivate;
  5. Arahide si produse derivate;
  6. Soia si produse derivate;
  7. Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza);
  8. Fructe cu coaja, adica migdale (Amydalus communis L.), alune de padure(Corylus avellana), nuci (Iuglas regia), anacarde (Anacardium occidentale),nuci Pecan [Caraya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch)], nuci de Brazilia(Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de Macadamia si nuci deQueesland (Macadamia ternifolia) si produse derivate;
  9. Telina si produse derivate;
  10. Mustar si produse derivate;
  11. Seminte de susan si produse derivate;
  12. Dioxid de sulf si sulfiti in concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru;
  13. Lupin si produse derivate;
  14. Moluste si produse derivate.

In cazul in care suferiti de o alergie, va rugam sa solicitati informatii suplimentare inainte de efectuarea comenzii.

Va multumim pentru intelegere!