Grupe de alergeni
Conform Directivei 2000/13/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUIDIN 20 Martie 2000 alergenii din alimente se pot incadra in urmatoarele grupe:
- Cereale care contin gluten (grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau maresau hibrizi ai acestora) si produse derivate;
- Crustacee si produse derivate;
- Oua si produse derivate;
- Peste si produse derivate;
- Arahide si produse derivate;
- Soia si produse derivate;
- Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza);
- Fructe cu coaja, adica migdale (Amydalus communis L.), alune de padure(Corylus avellana), nuci (Iuglas regia), anacarde (Anacardium occidentale),nuci Pecan [Caraya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch)], nuci de Brazilia(Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de Macadamia si nuci deQueesland (Macadamia ternifolia) si produse derivate;
- Telina si produse derivate;
- Mustar si produse derivate;
- Seminte de susan si produse derivate;
- Dioxid de sulf si sulfiti in concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru;
- Lupin si produse derivate;
- Moluste si produse derivate.
In cazul in care suferiti de o alergie, va rugam sa solicitati informatii suplimentare inainte de efectuarea comenzii.
Va multumim pentru intelegere!